Glasmästare

Har olyckan varit framme eller vill ni uppgradera Era fönster?

Isolerglas

Hos oss har Ni möjlighet att måttbeställa 2- och 3-glas isolerglaskassetter i alla storlekar och former och vi erbjuder olika typer av glas efter ditt behov och glasets placering.

Man kan uppgradera sina befintliga fönster med ett glasbyte, har man till exempel en villa med 3-glas isolerglas vilket var vanligt på 80-talet kan man med ett glasbyte enkelt minska värmeförlusterna genom fönster med 50 procent eller mer.

Repfönster

Man byter trasiga glas, dåligt trä och kittar om, byter tätningslister, kompletteringskittar och målar nytt. Det känns sunt och ekonomiskt att inte köpa nya fönster.

En åtgärd man inte bör glömma vid renovering av sina fönster är att man samtidigt och till en rimlig kostnad kan minska energiförlusterna genom fönsterglaset. Detta gör man genom att byta ett av glasen i fönstret till ett energiglas. Det förbättrar isoleringsvärdet med upp till 40 procent och minskar kallraset väsentligt.

Speglar

Speglar finns överallt och ger oss fantastiska möjligheter till dekoreringar av alla de slag och att tillgodose våra behov av reflektioner, ljusförflyttning, rumsförstoring och emellanåt lite fåfänga.

Spegelglas består av vanligt floatglas som har en flerskiktsbeläggning på baksidan med silver i botten för att skapa ett högreflekterande skikt, och däröver ett eller flera täckskikt för att skydda den fuktkänsliga silverbeläggningen. Tillverkningen sker i en ny miljövänlig process utan koppar och bly.

Genom att laminera ihop två spegelglas med de belagda sidorna mot varandra eller genom att lägga en folie på baksidan får man en säkerhetsspegel som är utmärkt till exempel för dörrar och våtutrymmen. Speglar finns vanligtvis i 4 och 6 mm tjocklek och speglarnas kanter kan både blankslipas och facettslipas.

Man kan även se spegelglas i så kallade konfrontationsutrymmen. Här vill man endast att personerna på ena sidan ska se genom glaset, men det viktigaste av allt när man har ett sådant glas, är att ha mörkare i betraktarnas rum, annars ser man lika bra från bägge håll.
Detta glas kallas även ”One way mirror”.

Inreda med glas

Glas kan användas till ändlöst många ändamål där endast fantasin sätter gränser.
Klara glas, folierade, färgade, etsade, blästrade, säkerhetsglas, smarta glas. Möjligheterna att behandla glaset för att uppnå önskad färg, form och funktion är många och kan användas till mycket i våra hem och byggnader.

Design och funktionalitet går hand i hand när du inreder med glas. Glas skyddar ytan mot smuts och fett, samtidigt som du kan förändra ett rum genom att välja mönstrat eller färgat glas. Exempel på användningsområden är stänkskydd ovanför spis/diskho och som bordsskiva på det bord man vill skydda ytan på eller dölja en redan tillfogad skada.

Vi levererar skräddarsydda lösningar exempelvis till badrum. Vi kan utforma duschväggar, duschglas, avskiljare m.m helt enligt Era önskemål.

Ovala speglar
Ovala speglar
Monterade ovala speglar
Monterade ovala speglar
Frihandsskärning av oval spegel
Frihandsskärning av oval spegel
Linoljekittning
Linoljekittning
Linoljekittning
Linoljekittning
Linoljekittning
Linoljekittning
Glas till fotoväggar, LKAB Fastigheter
Glas till fotoväggar, LKAB Fastigheter
Spegel monterad med visaprofil
Spegel monterad med visaprofil
Köksglas
Köksglas
UV-limmade glasmontrar med lås
UV-limmade glasmontrar med lås
UV-limmad ljusstake
UV-limmad ljusstake